Què és el punxonat industrial i quin és el seu procediment?

05/03/2019

A SOME Stamping Solutions comptem amb l'última tecnologia per poder desenvolupar el procés de punxonat industrial

Què és el punxonat industrial i quin és el seu procediment?

El punxonat industrial és una de les tècniques utilitzades en el conformat de xapa metàl·lica. Aquest procés es realitza amb la màquina punxonadora que té la capacitat de tallar, perforar i conformar làmines metàl·liques usant un punxó i una matriu a semblança d'una premsa.

Procediment del punxonat industrial

Per realitzar la tècnica punxonament industrial s'aplica una força de compressió sobre el punxó amb l'objectiu que aquest exerceix pressió i pugui introduir-se a la xapa. Aquest procés produeix una deformació inicial al material a conformar, que va seguida per una tensió de cisallament, també coneguda com tensió tallant, que permet fracturar i tallar el material. Finalment, la peça tallada resultant és expulsada del punxó.

La tècnica del punxonament industrial permet fer processos ràpids, precisos i efectius per al conformat de peces metàl·liques de diferents sectors industrials.

Punxonat industrial a punxonadores CNC

La tècnica del punxonament industrial es desenvolupa en punxonadores CNC. Aquesta maquinària permet realitzar operacions mecàniques automatitzades per aconseguir realitzar forats en xapes.

A diferència dels equips tradicionals que s'operen amb comandament manual a través de volants o palanques, les màquines CNC s'operen mitjançant comandes programats en un suport d'emmagatzematge de dades.

L'ús d'aquesta tecnologia permet introduir de forma més estructurada les dades i codificar la programació per dissenyar el tall de la xapa metàl·lica i monitoritzar el seu procés de producció.

El procés de punxonat CNC és la millor alternativa al tall per làser pel seu equilibri entre preu i qualitat, sempre que la geometria de la peça ho permeti. A SOME Stamping Solutions comptem amb l'última tecnologia per poder desenvolupar el procés de punxonat industrial amb la major efectivitat i garanties.

La velocitat de punxonament de la punxonadora CNC a les nostres instal·lacions ens permet realitzar tant prototips com sèries més llargues, segons les necessitats del projecte del client. Contacti ara amb el nostre equip per a més detalls.

Últimas noticias

SOME S.A. utilitza cookies pròpies i de tercers per a mantenir la sessió, oferir una millor experiència i obtenir dades estadístiques de navegació dels usuaris.

Per a més informació pots visitar nostra Política de Cookies