Tècniques d’unió de metalls: soldadures i reblons

20/02/2019

SOME Stamping Solutions som proveïdor referent a tot tipus de peces i conjunts metàl·lics. Elaborem processos de soldadura i rebló amb maquinària especilizada

Tècniques d’unió de metalls: soldadures i reblons

Les tècniques d'unió de metalls són els processos controlats utilitzats per fusionar metalls. Aquestes operacions permeten unir metalls per construir peces de diferents geometries i formes.
Hi ha múltiples tècniques d'unions mecàniques que es poden dividir en dos grans blocs. D'una banda, hi ha les tècniques d'unió rígides, com les soldadures o reblons, que permeten fusionar metalls amb una gran resistència i de forma permanent. I, de l'altra, les unions metàl·liques mòbils que ofereixen la possibilitat d'unir peces metàl·liques destinades a afavorir uns moviments o impedir altres. 

SOME Stamping Solutions som proveïdor referent a tot tipus de peces i conjunts metàl·lics de gran precisió per a nombrosos sectors industrials. Comptem amb més de 40 anys d'experiència oferint solucions a mida per als nostres clients.

Les nostres instal·lacions compten amb una àmplia varietat de maquinària per oferir els millors resultats, sigui quina sigui la mida de la sèrie de fabricació i la complexitat tècnica requerida pel client. Som especialistes en diferents tipus d'unions mecàniques amb soldadures o reblons.

TÈCNIQUES D'UNIÓ DE METALLS: SOLDADURES

El mètode de soldadura és el procés que uneix dues peces metàl·liques o més d'idèntica o semblant composició per l'aplicació de la calor, pressió o tots dos. El procés es produeix mitjançant un altre metall, conegut com a metall d'aportació, que compta amb les mateixes o similars característiques de composició, i que permet donar una continuïtat als elements units.

És important tenir en compte que durant el procés de soldadura s'ha de protegir els elements units fosos dels gasos nocius de l'exterior perquè no afectin la peça sòlida i rígida que es fabrica.

La soldadura permet unir peces metàl·liques utilitzades en diferents sectors industrials com la ventilació i la climatització industrial, els equips de diagnòstic mèdic o la informàtica i l'electrònica.

TÈCNIQUES D'UNIONS METÀL·LIQUES: REBLONS

El rebló és un altre dels processos més usats per unir permanentment dues o més peces metàl·liques. El rebló consisteix en un tub cilíndric, conegut com plançó, que posseeix un cap a la seva fi que pot tenir diferents formes. Aquests caps tenen un diàmetre superior que la resta del rebló perquè així es pugui introduir aquest en un forat i pugui ser encaixat.

Els reblons són una de les tècniques d'unions de metàl·liques més antigues, però avui en dia, gràcies als processos d'automatització s'ha aconseguit abaratir aquests processos.

El reblat s'utilitza en diferents sectors com el de l'automoció o l'industrial per fixar peces metàl·liques resistents, rígides i fixes.


A SOME disposem d'una àmplia gamma de maquinària per a fer processos de soldadura i reblat. Disposem de diversos centres de reblat i de soldadura robotitzada per punts i per fil tipus TIG-MIG, així com de diferents centres de soldadura manuals que permeten acoblar diversos components per donar solucions en l'àrea industrial.

Així mateix, comptem amb estacions d'acoblament automàtic dissenyades específicament per a projectes del sector de l'automoció.

Necessita una empresa que li desenvolupi les tècniques de soldadura o rebló als seus metalls? Poseu-vos en contacte amb el nostre equip sense compromís per a més detalls.Últimas noticias

SOME S.A. utilitza cookies pròpies i de tercers per a mantenir la sessió, oferir una millor experiència i obtenir dades estadístiques de navegació dels usuaris.

Per a més informació pots visitar nostra Política de Cookies